Vestinggolf

De Treiteraar: al niet meer weg te denken bij Vestinggolf!

Hij draait alweer bijna een jaar mee bij Vestinggolf: de ‘Treiteraar’. In het begin was het even afwachten hoe de reacties zouden zijn, maar inmiddels hebben we gemerkt dat die louter en alleen positief zijn.
Wat de ‘Treiteraar’ is? Het is een echte rode lantaarn van zeker 50 jaar oud, die dienstdoet als ‘Rode Lantaarn’. En sportliefhebbers weten wie die altijd in handen heeft: inderdaad, de ‘nummer laatst’! Wij hebben medelijden met degene op die positie en helpen de ‘nummer laatst’ graag een beetje.

De ‘Treiteraar’ wordt in het spel gebracht vanaf de twee hole en is in handen van (de solospeler of) het team dat op dat moment op de laatste plaats van het klassement staat. Deze mag de ‘Treiteraar’ ergens op een plaats van de te spelen hole neerzetten, op minimaal drie meter van de start of finish van deze hole. Als de ‘Treiteraar’ op een goede plaats wordt neergezet, staat hij de teams die moeten spelen ontzettend in de weg. Wanneer de bezitter van de ‘Treiteraar’ aan slag is, mag deze worden weggehaald.

Eén ding kunnen we garanderen: de ‘Treiteraar’ doet zijn naam volledig eer aan. Meer zeggen we niet. Je moet het gewoon komen ervaren!