Vestinggolf

Hoe komen jullie toch aan die verrassende holes?

Bij elk arrangement krijgen we altijd wel de vraag: “Hoe komen jullie toch aan al die verrassende holes op de mooiste plekjes in een Vestingstad? Zeker via Google Maps?”

Nou, vergeet het maar. Daar komt bij ons geen Google Maps aan te pas! Hoe we dat wél doen? Simpel! Bij een nieuwe plaats gaan we een dag naar de betreffende stad toe, we huren twee simpele stadsfietsen (nee, niet elektrisch!) en gaan een paar uur de stad verkennen, waarbij we vooral letten op de steegjes, hofjes en pleintjes.

Hole in Mechelen; verscholen in een achterafstraatje waar men normaal niet komt. Wel met Vestinggolf!

Een vereiste daarbij is wel dat er nauwelijks verkeer komt en dat er rust heerst. Vervolgens gaan we tijdens de lunch via een stadsplattegrond bruikbare plaatsen in kaart brengen, waarbij scherp in de gaten moet worden gehouden of het allemaal te belopen is. Ook bespreken we dan wat voor soort holes er mogelijk zijn op de betreffende plaats. In de middaguren gaan we dan lopend met stick en bal het hele parcours langs om te spelen, te testen, eventuele veranderingen aan te brengen én te bekijken wat voor interessante verhaaltjes er te vertellen zijn over bepaalde gebouwen, wijkjes etc.

Kortom: we zijn er een volle dag mee bezig, maar dan staat het ook als een huis en hebben we geen enkele zorg over het welslagen van Vestinggolf in die betreffende plaats. En mochten we een boeking hebben in een stad waar we al een paar maanden niet meer hebben gespeeld, dan vertrekken we altijd twee uur eerder om alles vooraf te kunnen checken. Want, zoals Peter Gilles altijd zegt, ‘Vertrouwen is goed, controleren is beter!”